Blogg tips i helgen

Jag har under en månads tid följt en blogg. Den heter Hur jag blev rik, och handlar om Jakob 26år och hans väg till rikedom. Även om den bloggen inte har riktigt samma inriktning som min, så har den flera likheter. Jag skriver om olika tips och idéer att generera inkomst medan Jakob skriver om sin egen väg till ekonomiskt oberoende.

Några saker som Jakob lever efter vill jag ta upp här. Han lever efter mottot ”en del av allt jag tjänar är mitt att behålla”. Det innebär att varje månad när han får sin lön (oavsett om det är från vanligt 8-17 jobb eller eget företag) så innan han gör något annat med pengarna så tar han en viss summa, mycket strikt och sparar undan till sig själv. Jag har själv börjat med detta och har märkt hur otroligt bra det fungerar. Istället som innan att spara pengarna i slutet av månaden som blir över (det är mentalt, har man mycket pengar på kontot så använder man mer).

Jag tycker att Jakob skriver på ett mycket personligt och utlämnande sätt. Han är ofta kritisk mot sig själv och lär av sina misstag (vilket jag tror är nyckeln till framgång för många). Våga göra misstagen, inse att man har gjort ett misstag och göra det bättre nästa gång. Han skrev nyligen om sin första löneförhandling med sin chef och att han vart nöjd med att bara få jobbet och tog lönen. Jag gjorde precis samma sak på min första intervju och efter 3 månader sa chefen till mig att löneförhandla bättre nästa gång och gav mig 2000kr mer.

Jag tycker Jakob har en mycket sund inställning till att spara/investera och tror helt klart att han kommer att bli mycket rik. Det roliga är att nästan vem som helst i Sverige kan bli rik om man sparar och investerar sunt och är disciplinerad. Men att bli rik snabbt, det tror varken jag eller Jakob på.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *