webbhotell

Crystone recension

Crystone är faktiskt ett av Sveriges äldsta webbhotell och det grundades redan 1997. Förutom webbhotell så kan du även registrera domännamn, dedikerad server, mailtjänster och co-location. Crystone är känt i hela världen och är även ett av Sveriges största webbhotell.

Datahall
Crystone har 3 olika datacenter där 2 finns i Stockholm och 1 i Malmö. Crystone finns även i USA för er som jobbar mot den marknaden.

Pris och webbhotell
Crystone har lite olika alternativ att välja på när man blir kund.

  • Crystone Pro – Detta är det vanligaste paketet med obegränsat utrymme och trafik. Vi blir lite skeptiska när man skriver så eftersom det aldrig är obegränsat. Man vill så klart visa att man kan hantera väldiga mängder trafik. Kostnaden för detta paket är 30 kr per månad vilket är väldigt billigt.
  • VPS Mini – Nästa steg är en VPS-mini som du delar med andra. Du får 15GB lagring, 384 MB minne, 2,27 GHz processor. Priset för detta är väldigt billigt, 99 kronor per månad.
  • Dedikerad Server – Vill du ha en dedikerad server så är Crystone ett bra alternativ. Du kan välja mellan Linux eller Windows. Du får en processor på 2.6 GHz, minne på 1 GB samt 250 GB Satadisk. Priset för detta är 795 kronor.

Support
Crystones support har fungerat bra. Vi har fått våra frågor lösta snabbt och smidigt. Enklast är att få support via live chat men det går även att ringa, maila och även remote service om det skulle behövas. Supporten är bra och stabil.

Summering
Vi har själva använt Crystone under några år och är väldigt nöjda med webbhotellet. Det vi inte riktigt gillar är Crystones kontrollpanel. Den är ganska rörig och svårnavigerad men när man väl lär sig den så fungerar den ganska smidigt. Vi har än så länge aldrig haft något avbrott hos Crystone. Vi tycker även att svarstiderna har varit helt ok och ligger bra till. Det kan så klart variera beroende på vilken server man ligger på. Priset på Crystone Pro paketet är väldigt lågt och det gör oss skeptiska men än så länge har vi inte upptäckt någon anledning till att inte hosta sina sajter hos Crystone.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *