loopia

Loopia recension

Jag har provat de flesta webbhotellen i Sverige och tänkte därför ta mig tid att gå igenom var och ett då och då. Jag börjar helt enkelt med Loopia som jag använder just nu. Loopia är ett av de större webbhotellen i Sverige och grundades 1999. 2005 tog Norska Mamut Group över Loopia och driver det framgångsrikt. Förutom ett webbhotell så kan du även registrera domännamn, parkera domäner, det finns tjänstepaket för återförsäljare.

Loopias delade servrar är absolut mest populära idag och kvalitén varierar ganska kraftigt beroende på vilken server du hamnar. För något år sedan gick min server hos Loopia ganska långsamt och jag blev då flyttad till en annan som var betydligt bättre. Sedan dess har jag inte haft några problem med hastigheten. Det kan alltså löna sig att klaga om man skulle hamna på en långsam server.

Upptid
Loopias servrar finns i speciella serverhallar med sval temperatur och alla är utrustade med UPS’s som tar över vid strömavbrott. Detta garanterar en upptid på 99.9% för kundernas webbsidor. Loopia sköter allt med brandvägg, backup och så vidare så du kan fokusera på att utveckla din egen webbsajt.

Pris
Här ligger Loopia någonstans i mitten. De är varken billigast eller dyrast. Ett privatpaket kostar idag 83 kr per månad och då ingår 5gb utrymme, MySQL och det vanliga. Företagspaketet kostar 141 kr per månad och då ingår 10gb utrymme, 100gb trafik, MySQL och MS SQL.

Support
Jag har själv testat Loopia support ett flertal gången och varit mycket nöjd. Du kan nå supporten via telefon på 021-128222 mellan 07:00 och 22:00. Enklast är att maila support@loopia.se där man ofta får svar även utanför kontorstiderna.

Summering
Loopia är ett heltäckande webbhotell med allt man kan tänkas behöva. Det tar ett tag att lära sig hur allt fungerar hos Loopia eftersom man har ett eget system. Det är ibland inte helt enkelt att hitta i menyerna och det kan vara lite rörigt. Det är det enda negativa jag har upplevt. Efter att man lärt sig hur saker och ting fungerar är det inget problem men i början är inte allt självklart hur man hittar allt. Jag har även pratat med andra som använt sig av Loopia och varit mycket nöjda. Totalt ger vi idag Loopia 4 av 5 stjärnor och Loopia är alltså ett av Sveriges bättre webbhotell för delade servrar. När det kommer till dedikerade servrar så har vi inte provat det hos Loopia än.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *