Sociala medier

Tjäna pengar på sociala medier

De flesta känner idag till att det går att tjäna pengar på sociala medier. Det kan helt enkelt vara en guldgruva om man hittar rätt. Utmaningen är som alltid att få tillräckligt många följare och bli populär helt enkelt.

Denna artikel kommer förhoppningsvis hjälpa dig på traven så att du kan komma igång och tjäna pengar på sociala medier.

Facebook

Facebook har funnits ganska länge och det har inte varit helt enkelt att tjäna pengar här. Den enklaste metoden är så klart att använda Facebook som en reklam-kanal och driva trafiken vidare så att du tjänar pengar på det. Det är lite känsligt eftersom man inte bör marknadsföra saker för hårt utan det får bli en naturlig del av dit vanliga flöde. Det krävs lite jobb men när man väl får det att snurra så kan det blir riktigt lönsamt.

Tjäna pengar på Twitter

Twitter är en microblogg där du kan skicka uppdateringar eller tweets till andra användare. Här har vi hört historier om folk som tjänar tusentals dollar varje månad bara genom att skicka tweets.

Först och främst så måste du få många följare. Desto fler som följer dig och som är intresserade av vad du skriver, desto mer pengar kan du tjäna. Därefter så kan du börjar ta betalt för dina tweets. Det gäller att hitta ett företag som vill synas hos dig. Därför är det viktigt att du håller dig till ett tema då det är lättare att sälja in. Det finns en del i Sverige som försörjer sig på att bara skicka tweets så det finns helt klart pengar att tjäna här.

Youtube

Det var länge svårt att tjäna pengar på Youtube men sedan kom annonserna och med det möjlighet att tjäna pengar. Ingen har väl missat PewDiePie på Youtube som tjänar många miljoner. Youtube är en pengamaskin för Google men det kan även hjälpa oss att tjäna pengar. Youtube kan användas som en marknadsföringskanal mot både företag och privatpersoner.

På Youtube så gäller det att få så många views som möjligt. Aktiverar du annonser och får många som tittar så kommer pengarna att trilla in. Varje gång någon klickar på annonsen när din film visas så genererar det pengar.

Nu har vi bara skrapat lite på ytan men du förstår att det finns stora möjligheter att tjäna pengar på sociala medier. Det gäller att vara kreativ och unik. Kan du sticka ut och göra något riktigt bra så kommer du att bli belönad. Det är inget enkelt sätt att tjäna pengar utan det kräver mycket jobb innan du får resultat. Här gäller det att inte ge upp utan att försöka olika vinklar och prova nya idéer. Har du någon bra ide som du vill dela med dig av så får du gärna skriva något här under.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *