mobilcasino

Tjäna pengar på appar

Vi får in många frågor om hur man kan tjäna pengar på appar. Många tycker att allt redan finns och att det är svårt att synas. Till viss del är det så klart svårt att slå sig in nu men man ser hela tiden vanliga personer som lyckas. Vi gräver lite djupare i vad som krävs för att göra en lyckad app som man kan börja tjäna pengar på.

Idag tar Apple 30 % av förtjänsten på din app om du säljer edn på App Store. Gör du en bra app så kan du kanske räkna med att sälja den för 7 kronor och får då behålla 4.90 kr. Räkna med kanske att sälja 30 000 appar i Sverige om du lyckas bra och då blir det 147 000 kronor. Inte så mycket som man hade tänkt sig kanske.

Det första man bör tänka på är att den svenska marknaden är ganska liten och för att tjäna mycket pengar så behöver man nå en stor publik. Det är betydligt bättre att satsa på en internationell app som fungerar överallt om syften är att tjäna pengar på app försäljningen. Det kan finnas många andra syfte med appen som att bygga ett varumärke eller liknande.

Hur gör man en app?
Det är här de flesta lägger ner. Det är svårt och krångligt att bygga en app och man behöver kunna programmera och så vidare. Jag skulle säga att det svåraste är att komma på en bra ide. Har du en bra ide så kan du alltid anlita någon som bygger appen åt dig eller starta ett samarbete med någon som kan göra det. När du funderar på vad du vill göra så ska du inte begränsa dig till helt nya saker. Det är många som har tjänat mycket pengar på att ta en app som redan finns och förbättra den. Kanske kan du hitta nya användningsområde för en befintlig app? Möjligheterna är oändliga och det är här du lägger grunden till din app och inkomst.

Summering
Låt dig aldrig stoppas av att du inte kan göra appen eller hittar rätt folk. Har du en bra ide så ge dig inte förrän du har en färdig app. Det finns allt för många människor som ger upp för lätt, var inte en sådan. När det känns jobbigt så är det bara att bita ihop och ta nya tag. Känslan när man sedan har en färdig produkt kommer att kännas otroligt skönt och man blir stolt över sig själv.

One Reply to “Tjäna pengar på appar”

 1. Koray Daler

  Hej!
  Jag studerar till IT-projektledning och jobbar med mitt examensarbete och gör en analys. Jag undra om ni kan svara på några frågor bla
  varför man vill bygga appar idag? Handlar det om att tjäna pengar eller handlar det mer om att underlätta, tex för sitt företag, Restaurang etc.

  MVH
  Koray Daler

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *