Tjäna Pengar på att Låna ut Pengar

Nu har Daniel Kaplan som är Traderas grundare startat ett nytt företag som heter Loanland. Det hela går ut på att man överför pengar till Loanland via sin bank. Sen kan man bläddra bland olika lån som folk vill ta och man lägger bud på vilken ränta man är villig att ge.

Hur Fungerar det att Låna ut Pengar?

Många är säkert skeptiska till detta då man tror att folk inte kommer att betala tillbaka. Jag är alltid öppen för nya saker och kastar mig ut och testar detta så att alla ni slipper göra misstaget. 🙂 Jag har satt in 10.000 kr som och tänker låna ut 1000 kr till 10 olika personer för att sprida risken. Jag kommer att återkomma med information om hur det går.

Jag tror att detta kan vara mycket lönsamt och det är ingen slump att alla smslåneföretag och banker gör stora vinster. Se bara till att det är ni som lånar ut och inte ni som behöver ta lån.

080930 – Kan uppdatera er med att jag nu har lånat ut 10.000 kronor till 2 olika personer och fick en ränta på 15%. Det gav en nettovinst på 3000 kronor. Fungerade kanon och så länge man sprider sina risker är detta ett mycket bra sätt att spara pengar på att låna ut.

One Reply to “Tjäna Pengar på att Låna ut Pengar”

 1. admin

  Hej,

  Fick ett mail med en fråga och tänkte jag svarar här så att alla kan läsa.
  ———————————————————-
  Hej Robin,

  De ligger i ett lån fortfarande men tickar på som det ska. Man får tänka på att det inte är några snabba pengar direkt (om man inte tar snabblånen som har betydligt högre risk). Men jag snittar ungefär en 14-15% avkastning vilket är helt ok så länge folk betalar sina lån. Har inte haft några problem än så länge.

  Robin Jacobsson () wrote:
  Hej! Jag läste här på din blogg som du inte har uppdaterat på ett tag att du
  investerade 10k i loanland. hur gick det om jag får fråga? Planerar att börja
  investera lite cash där.

  MVH
  Robin Jacobsson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *