Tjäna Pengar på Google Adsense

Eftersom det är många som undrar hur man kommer igång med att tjäna pengar på Google Adsense så tänkte jag att det var dags att skriva en Adsense nybörjarguide. Jag ska försöka att skriva detta som en steg för steg guide som går igenom alla momenten.

1. Först gäller det att ha någon form av hemsida eller blogg att visa upp. Det första Google gör när du anmäler dig är att granska din sida. Designen är inte så viktig utan mer ditt innehåll. Läs igenom Google Adsense Programpolicy och titta noga under webbplatsinnehåll. Se till att följ alla regler här eller så riskerar du att bli totalt portad från Adsense.

För att summera steg 1, se till att du har en hyfsad hemsida/blogg med ett par inlägg/sidor. Sen anmäler du dig här och väntar 24-48 timmar för besked.

2. Nu har du blivit godkänd och har loggat in på ditt Adsense konto. Gratulerar du är nu nära att kunna generera lite inkomst från din hemsida. Det du gör för att kunna skapa din första annons är att du trycker på Adsense-inställningar. Sen väljer du AdSense for Content (se bild).

adsense-bild1.jpg

Sedan ska du välja om du vill ha Text och bildannonser eller endast textannonser eller endast bildannonser. Jag väljer alltid endast textannonser eftersom det är bevisat att det ger mer pengar. Om du får en bildannons så kan den ta upp hela annonsen medan med textannonser så får du kanske 3 olika annonser istället. Tryck fortsätt när du har gjort ditt val.

Nu kommer du till den viktigaste delen i ditt annonsskapande. Här ska du välja utseende på din annons. Med rätt utseende kan du mer än dubbla din inkomst från en specifik annons.

 adsense-bild2.jpg

Det första valet som ni ser är format. Det är lite upp till er hur ni vill ha det och hur det ska passa in på er sida. Tryck på annonsformat för att titta på alla olika annonser. Några annonser jag tycker fungerar bäst är om man har en kvadrat eller rektangel inbakad i början på varje inlägg eller sida. Antingen en 200×200, 250×250 eller 300×250. Ju större desto bättre, men det ska se ok ut och inte för ”spammigt”. Andra format som fungerar bra är en bred skyskrapa (160×600) som sidebar på alla sidor. Även en Banner (468×60) kan fungera bra i början eller slutet på inlägg. Här får man prova sig fram lite till man hittar det som ger flest klick och ser ok ut. Det är värt att lägga ner jobb här och finputsa, det betalar sig i långa loppet.

Nästa viktiga del är att välja färger. Många tester är gjorda som bevisar att man får överlägset flest klick om annonserna ”smälter in” på din sida. För att göra det hela enkelt, välj exakt samma bakgrundsfärg som din hemsida har. Här är en bra länk för olika färgkoder. Ramen skall ha samma färg som bakgrunden. Titeln är mycket viktig och den måste ha samma färg som alla dina andra länkar har. På så sätt passar Google annonserna in på din sida och ser ut som vanligt innehåll och inte annonser. Idag är folk immuna mot annonser och det är bevisat att folk titta automatiskt bort från annonser.

Sist men inte minst så ska du välja text och webbadressfärger. Jag brukar alltid välja dessa som svarta. Man ska försöka få texten och adressen att se ut som vanlig text på din sida. Så om du skriver allt i röd text så bör även dessa ha röd text. Hoppas ni hänger med och förstår hur jag menar, nu är vi snart klara.

Hörnformat är helt oviktigt eftersom hörnen inte syns om man har samma färg som bakgrunden. Visa annonser för ideella verksamheter kan vara som den är. Det betyder bara att om Google inte kan leverera en relevant annons så kommer en ideell annons istället som du inte tjänar pengar på. Bättre det än helt tomt tycker jag. Klicka fortsätt och gör dig redo att skapa en kanal.

Nästa steg så ska man välja en annonskanal. Detta är helt valfritt men mycket viktigt om man vill kunna spåra hur sina annonser presterar. Välj lägg till ny kanal och döp den något som GolfBloggen-Sidebar-160×600. På så sätt kan ni se hur varje enskild annons presterar om ni har flera olika. Har ni mer än en hemsida så är det ännu viktigare. Klicka nästa och ni får se namnet på Adsense enheten. Jag brukar behålla samma namn och klicka skicka in och få koden. Nu klipper du ut denna kod som Adsense ger dig och jag brukar spara den i notepad så att man har den sen.

3. Så, nu har vi bara ett steg kvar och det är att få in koden på din hemsida. Här är det lite svårt för mig att skriva en guide eftersom det skiljer sig mycket beroende på vad du har för plattform. Om ni har en egen installtion av WordPress så kan man klistra in koden någonstans i single.php för att få med den på alla olika inlägg. Har man en gratisblogg hos blogg.se eller liknande så är det nog bäst att fråga supporten där hur man kan klistra in Adsense koden.

Hoppas denna guide hjälpte er att komma igång och har ni några problem med att få in annonskoden på era sidor så kan ni höra av er via mail eller lämna en kommentar här. Tänk på att Google Adsense inkomst ska beskattas som vanlig inkomst. Lycka till!

7 Replies to “Tjäna Pengar på Google Adsense”

 1. Webmaster

  Du ska lägga den där du vill ha den. Om du vill ha den i sidan så ska du lägga den i sidebar koden. Om du vill ha den längst ner så ska du lägga den i footern.

 2. Yvonne

  Hej, hej!

  Jag blev godkänd för AdSense igår och har försökt fatta hur tusan jag ska göra för att få in annonserna. Jisses, så rörigt det är där inne!
  Hoppas denna sida med guiden här kan hjälpa mig … Jag lär återkomma hit … Vi ses 🙂

  Ha en bra dag!
  / Yvonne

 3. Wenche

  Hej.

  Jag använder Blogger, och undrar hur man klistrar in koden från AdSense i bloggen?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *